AMN Talentscan voor de Zorg

Ontdek het talent wat jouw kandidaat of medewerker in huis heeft

Hoogwaardige zorg bieden door het inzetten van de juiste medewerkers.

De AMN Talentscan ondersteunt het wervings- en selectieproces van nieuwe, gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers met veel relevante en met name objectieve informatie. Niet alleen wordt duidelijk of de kandidaat het gevraagde werk- en denkniveau heeft, ook wordt gecontroleerd of de persoonlijkheid van de kandidaat past bij de eigenschappen die de functie vraagt.

De AMN Talentscan stelt de organisatie ook in staat te onderzoeken of de huidige medewerkers nog steeds het werk doen dat bij ze past. Het assessment laat zien of een medewerker beter tot zijn of haar recht komt in een andere functie of op een ander niveau. Bijvoorbeeld de helpende in de zorg die klaar is om door te stromen naar een functie als verzorgende.

check

Ruim 100.000
afnames per jaar bij onderwijsinstellingen en bedrijven

people

Beschikbaar voor mbo-niveau 1 tot en met wo-niveau

magnifying glass

Brengt competenties, aanleg en optimale begeleiding in kaart

Waarom de AMN Talentscan voor de Zorg?

Je krijgt een compleet beeld van iemand. Zo krijg je ook inzicht in de ontwikkelmogelijkheden én de best passende coachingsstijl.

Waardevolle informatie die de begeleider of Coach kan gebruiken om, meteen vanaf het begin het ondersteunen van werkprocessen te optimaliseren, de juiste coachingsstijl toe te passen en zo het beste van kandidaat of medewerker naar boven te halen.

Zo weet je precies waar je aan toe bent.

woman

Wat meet de AMN Talentscan voor de Zorg.

people

Persoonlijkheid

Stabiliteit
Extraversie
Altruïsme
Zorgvuldigheid
Openheid
Intrinsieke motivatie

brain

Cognitieve capaciteit

Numerieke aanleg
Verbale aanleg
Abstract redeneervermogen

handshake

Competenties

Leiden en beslissen
Samenwerken
Presenteren
Analyseren
Creëren en leren
Organiseren
Presteren

De AMN Talentscan meet de Capaciteiten en de Persoonlijkheid van een kandidaat of medewerker. Van daaruit worden ook conclusies getrokken over gebieden die van toepassing zijn op de ondersteuning in de werksituatie zoals: Leerintelligentie, Logisch redeneren, Dynamiek, Werkhouding, Zelfredzaamheid en Competenties.

De resultaten op Capaciteiten geven aan in hoeverre de kandidaat of medewerker over vaardigheden op het juiste niveau beschikt, of de aanleg heeft om deze vaardigheden te kunnen ontwikkelen. De volgende factoren worden gemeten: Numerieke aanleg, Verbale aanleg, Redeneervermogen, Evaluatievermogen en Ruimtelijk Inzicht.

Persoonlijkheid wordt gemeten met de factoren van "The big five": Stabiliteit, Extraversie, Altruïsme, Zorgvuldigheid en Openheid. Daarnaast wordt de factor Intrinsieke motivatie gemeten. Deze factor is een belangrijke voorspeller voor de mate van succes in zowel studie als werk.

Bij het afnemen van de AMN Talentscan kan optioneel een vragenlijst opgenomen worden. Dat is met name handig als er weinig informatie over een nieuwe werknemer is. Deze vragenlijst bevat diverse omgevingsfactoren zoals vooropleiding, stage- en werkervaring, certificaten etc.

Voorbeeldopgaven

  • Swipe of klik op de bolletjes voor een indruk van de vragen in de AMN Talentscan.
cogs

Praktische informatie:

  • volledig digitaal;
  • eenvoudige afname op computer of tablet. Thuis of op het werk, met of zonder cameratoezicht;
  • afnametijd, gemiddeld 2 uur;
  • objectief;
  • compacte rapportage;
  • resultaten direct beschikbaar;
  • coachingsstijl, met praktische tips;
  • interpretatietraining over de resultaten.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op. Bel naar 026 355 7333 of stuur een e-mail naar info@amn.nl. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen.

Neem contact op