Alles over AMN

De groei van mensen en organisaties

ASSESS, MANAGE, NAVIGATE

De producten van AMN geven scholen en bedrijven antwoord op belangrijke vragen waarmee het rendement van leer-, selectie- en begeleidingsprocessen kan worden verhoogd.

AMN werkt aan een toekomst waarin talenten gezien en erkend worden. AMN (Assess, Manage en Navigate) gelooft dat iedereen talent heeft. Het komt misschien op verschillende manieren tot uiting, maar ieder mens is ergens goed in. Helaas worden kinderen en volwassenen vaak (negatief) beoordeeld op basis van schoolcijfers en testresultaten. Vreemd, vinden we bij AMN, want als geen mens hetzelfde is, waarom gebruiken we dan voor iedereen dezelfde criteria?

AMN hq de wetstraat

Talent koesteren om het te laten groeien

Bij AMN kijken we liever naar kansen. We denken niet in beperkingen. Wij zijn ervan overtuigd dat talent gekoesterd moet worden om het te laten groeien. We hechten veel waarde aan het ontwikkelen van het individu en streven ernaar dat iedereen dat proces op een passende en efficiënte manier kan doorlopen.

Al twintig jaar werkt AMN aan een toekomst waarin ieders talent gezien en erkend wordt. Ons vakkundige team van psychologen, onderwijsadviseurs, HR-specialisten en ICT’ers heeft passie voor het maken van goede tests, online assessments en toets-, talent- en examenvolgsystemen voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven.

Een goed en pakkend advies

Met onze tools ontdekken mensen wat hun kwaliteiten zijn, hoe ze die het beste in kunnen zetten en welke koers daar het beste bij past. Kortom; een goed en pakkend advies. Niet voor niets wordt de AMN Talentscan door 70 procent van alle mbo-studenten gemaakt en wordt de AMN Doorstroomtoets (Eindtoets) erkend als officieel alternatief voor de centrale eindtoets.

Het resultaat van onze inspanningen is dat er op alle opleidingsniveaus vaker de juiste profiel- en studiekeuzes worden gemaakt en dat in het bedrijfsleven meer werknemers de rol vervullen die hen op het lijf is geschreven. Stap voor stap maken we het verschil en daar zijn we bij AMN best een beetje trots op!

Visie

We geloven in een wereld waarin mensen die doen wat bij ze past beter kunnen presteren. We geloven ook dat technologie ons in staat stelt steeds betere assessments te ontwikkelen zodanig dat instrumenten, beter dan mensen, in staat zijn ons te “lezen”. Wij zijn er van overtuigd dat, om dit goed te kunnen doen, we naar de “hele” mens moeten kijken, in de context van de omgeving waarin deze mens moet presteren. We geloven ook dat, wanneer mensen beter begeleid worden, ze meer rendement uit hun talent kunnen halen.

Missie

We helpen organisaties hun rendement te verhogen door hen te helpen het rendement van hun mensen te verhogen. Door het ontwikkelingspotentieel in kaart te brengen, door instrumenten en diensten te bieden, waardoor mensen: meer uit zichzelf kunnen halen; beter begeleid kunnen worden en de groei van hun ontwikkeling kunnen monitoren. Onze producten en diensten hebben altijd een dubbele zijde. Het gaat uiteindelijk om het rendement voor de organisatie, maar hieraan ligt altijd het rendement van de mens in die organisatie aan ten grondslag.