Nationaal Programma Onderwijs

Efficiënter lesgeven, effectiever begeleiden en uiteindelijk meer tijd overhouden?

Elke docent weet het: een leerling is meer dan een cijfer voor een toets. Natuurlijk, denkvermogen en cognitieve capaciteit zijn belangrijk. Maar welke persoonlijkheidskenmerken spelen een rol? Welk talent schuilt van binnen? Hoe haal je het maximale uit de leerling? En bovenal: een brugklasleerling ken je helemaal nog niet. Dus hoe krijg je al die informatie in korte tijd overzichtelijk bij elkaar?

Dat kan met het NPO-pakket van AMN

Dat krijg je met het Nationaal Programma Onderwijs pakket (NPO-pakket) van AMN. Het NPO-pakket geeft je met slechts vier instrumenten een compleet beeld van je brugklasleerlingen. Het pakket geeft je het overzicht en de handvatten om jouw leerlingen optimaal te begeleiden en het maximale uit ze te halen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Kijk verder dan een toets met het NPO-pakket

De prestaties van je leerlingen hangen van veel verschillende zaken af. Aanleg voor taal en rekenen natuurlijk, maar ook mentale gezondheid, thuissituatie en de schoolomgeving zijn van invloed. De manier van begeleiden bepaalt ook in hoeverre je het maximale uit de leerling haalt.

Al deze zaken samen vormen de leerling en beïnvloeden zijn of haar prestaties. Je krijgt met het NPO-pakket inzicht in al deze zaken (en nog veel meer) met behulp van vier instrumenten: AMN Talentscan VO, AMN Balans, de AMN toets Nederlands en AMN Rekentoets.

Het NPO-pakket: een compleet beeld van jouw brugklasleerling

Met het NPO-pakket heb je alle handvatten compleet, zodat jij samen met de leerling alles uit het onderwijs haalt wat erin zit.

Het resultaat? Efficiënter en effectiever onderwijs met oog voor de leerling.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je vrijblijvend informeren door onze onderwijsadviseur André Petter.

girl writing on board

AMN Talentscan VO: hoe haal je het beste uit je brugklasleerling?

Met de AMN Talentscan VO maak je in één oogopslag duidelijk wat de cognitieve capaciteiten van de leerling zijn. Deze test brengt ook de houding en het gedrag van de leerling in kaart in termen van bijvoorbeeld motivatie, zelfvertrouwen en samenwerking.

Het resultaat? Inzicht voor jouw docenten in de onderbouw in welke begeleiding het best werkt bij elke leerling.
Meer informatie: Talentscan VO.

AMN Balans: hoe gaat het met je leerling?

Met AMN Balans krijg je een duidelijk beeld van de leeromgeving en de werkhouding van je leerling. Aan de hand van AMN Balans krijg je bijvoorbeeld inzicht in...

...hoe de leerling school en klasgenoten ervaart,
...onder welke omstandigheden hij zijn huiswerk maakt,
...hoeverre hij behoefte heeft aan structuur en
...hoe het met zijn zelfvertrouwen staat.

Het resultaat? Een helder overzicht van de sociaal-emotionele situatie van een leerling op dit moment, waardoor jij als docent weet wat er speelt, zowel thuis als op school.
Meer informatie: AMN Balans.

AMN Taaltoets Nederlands en AMN Rekentoets: hoe vaardig is je leerling?

Tot slot meet je met de AMN toetsen Nederlands en de AMN Rekentoetsen hoe goed een leerling scoort op een bepaald lees- of rekenniveau. Met de AMN toetsen Nederlands vergelijk je de vaardigheden van de leerling op een bepaald niveau (tot en met 4F). En je ziet in één oogopslag waar de verbeterpunten liggen: luisteren, spreken, spelling, lezen, schrijven, grammatica of werkwoordspelling.

Met de AMN Rekentoetsen krijg je inzicht in het rekenniveau van je leerling (tot en met 3F). En waar verbeterpunten liggen als het aankomt op rekenvaardigheden: getallen, verhoudingen, verbanden en meten en meetkunde.

Het resultaat? Een duidelijk niveau van taal en rekenen, mét punten waar verbeterd kan worden.
Meer informatie: AMN Taal- en rekentoetsen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat ons vrijblijvend contact met je opnemen.

Neem contact op

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op. Bel naar 026 355 7333 of stuur een e-mail naar info@amn.nl. Onze adviseurs helpen je graag verder.