AMN logo
Onderwijs
Primair
onderwijs

Instrumenten
voor het
voortgezet
onderwijs


Tijdens de middelbare schooltijd gebeurt er doorgaans veel in het leven van een leerling. Van heftige puberzaken en het ontdekken van nieuwe talenten tot prachtige momenten zoals het behalen van het diploma.
De ontwikkeling van de leerling is in deze periode soms nogal moeilijk te volgen voor zowel de school als voor de ouders.

De meetinstrumenten van AMN:
Talentscan VO
Toetsen Taal en Rekenen
Balans voor de sociaal-emotionele ontwikkeling
De sectorkeuze- en de profielkeuzetest
Methode Loopbaanleren inclusief Talentmatch
Zogen voor een bewuste en onderzochte keuze voor vervolgstudie. Ze ondersteunen de leerling, ouders en leerkracht bij de ontwikkeling die de leerling doormaakt.

Prestaties in het onderwijs zijn niet alleen afhankelijk van het beheersen van vaardigheden. Het is vooral ook de mix van aanleg, gedrag, houding en interesses, die samen de leerling tot de persoon maken die hij/zij is.

De instrumenten van AMN helpen om de factoren: capaciteit/aanleg, vaardigheid, gedrag, houding en interesses, bij de leerling zo volledig mogelijk in beeld te brengen. Met behulp van de overzichtelijke rapportages zijn de leerling, de leerkrachten en de ouders beter in staat om de leerling te begrijpen en met de juiste begeleidingsstijl te helpen zijn/haar talenten verder te ontwikkelen.

AMN Talentscan VO


De AMN Talentscan VO is een psychologisch assessment dat wordt ingezet als nulmeting, de controle op het instroomniveau en het vaststellen van de best passende begeleidingsstijl bij de start van het leerproces in de brugklas in het voortgezet onderwijs.

AMN Loopbaanleren


AMN Loopbaanleren is een complete online methode waarin het proces om tot een bewuste en onderzochte vervolgstudiekeuze te komen wordt vormgegeven. In deze aanpak ontdekken leerlingen, via het uitvoeren van opdrachten, antwoorden op vragen als “wie ben ik, wat kan ik en wat doe ik ervoor en wie of wat heb ik hierbij nodig”.
AMN Loopbaanleren is er voor alle niveaus: van praktijkonderwijs tot en met het gymnasium.

AMN Taal- en rekentoetsen


AMN biedt speciaal voor het voortgezet onderwijs onafhankelijke, genormeerde toetsen aan voor Nederlands, Rekenen en Engels. De toetsen Nederlands en Rekenen zijn gebaseerd op het referentiekader taal en rekenen van de commissie Meijerink. De toetsen Engels zijn gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK).

De toetsen geven inzicht of een leerling voldoet aan het voor zijn/haar opleidingsniveau vereiste referentieniveau. Daarnaast geeft het inzicht in welke onderwerpen extra aandacht vereisen om de voortgang in het leerproces zo nodig bij te sturen. 

AMN Sectorkeuze test


Productinformatie binnenkort beschikbaar. Bezoek ons binnenkort opnieuw.

AMN Profielkeuze test


Productinformatie binnenkort beschikbaar. Bezoek ons binnenkort opnieuw.

AMN Talentmatch


Productinformatie binnenkort beschikbaar. Bezoek ons binnenkort opnieuw.

AMN Balans


Productinformatie binnenkort beschikbaar. Bezoek ons binnenkort opnieuw.

Meer weten over onze instrumenten?Wil je meer weten over de AMN instrumenten of ben je benieuwd wat AMN verder voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AMN BV
De Wetstraat 1
6814 AN Arnhem
026 3557333
info@amn.nl

AMN is ISO-gecertificeerd
Support
  • Helpdesk
  • Veelgestelde vragen
  • Contact