Onderwijs
Primair
onderwijs

AMN Aansluiting
PO-VO Groep 7


AMN Aansluiting PO-VO is een digitaal, psychologisch assessments voor leerlingen in het primair onderwijs. Het geeft inzicht in wat een leerling heeft geleerd met betrekking tot taal en rekenen, de vaardigheden. Daarnaast geeft het ook inzicht in welke aanleg de leerling van nature heeft: de capaciteiten. Om een zo objectief en betrouwbaar mogelijk beeld te geven wordt elke leerling vergeleken met een brede landelijke groep leeftijdsgenoten (de referentiegroep).

Een leerling is meer dan alleen een brein. Het schooladvies dat je als leerkracht geeft, is gebaseerd op veel meer dan alleen taal en rekenen. Aanleg, gedrag, houding, interesses en drijfveren maken een leerling de persoon die hij/zij is.

Onderzoek laat zien dat persoonlijkheid van een leerling op z’n minst zo belangrijk is om goede resultaten te behalen als capaciteiten en vaardigheden. In AMN Aansluiting PO-VO onderzoekt AMN daarom naast capaciteit en vaardigheid óók gedrag, houding en interesses. Om een zo compleet mogelijk beeld van de leerling te krijgen wordt ook de mening van de leerkracht(en) en ouder(s) hierbij gevraagd. Met de vragenlijst Gedrag & Houding wordt een 360 graden beeld gecreëerd waarbij de leerling zelf, de ouder(s) en de leerkracht(en) hun mening kunnen geven. Het hele assessment met de 360 graden aanpak levert uitstekende informatie op. Op basis van deze informatie kan (in overleg met de ouders) een handelingsplan voor groep 8 worden opgesteld. Zo werk je samen met de leerling en ouders naar een onderbouwd en objectief schooladvies dat écht past.

AMN Aansluiting PO-VO benadrukt de talenten van de leerling: het helpt de leerling in zijn/haar kracht te zetten.

Digitaal
Duurt gemiddeld 6 uur
In delen afneembaar
Flexibel in tijd en locatie
Thuisafname met of zonder cameratoezicht mogelijk
Objectief en onderbouwd
Capaciteit, persoonlijkheid, interesse en vaardigheid
360 graden
Best passende begeleidingsstijl
Voldoet aan de AVG eisen

Aansluiting PO-VO: Een digitaal assessment voor het primaire onderwijs


De volgende onderdelen worden gemeten:
Vaardigheden – taal en rekenen
Aanleg/capaciteiten – niveau en begeleidingsstijl
Gedrag en houding - 360 graden (Ingevuld door leerling, leerkracht(en) en ouder(s))
- Betrokkenheid thuis
- Concentratie
- Contact met leeftijdsgenoten
- Interesse in school
- Motivatie om te presteren
- Openheid
- Samenwerken
- Zelfvertrouwen
- Zorgvuldigheid
- Stabiliteit
Interesses – de basis voor de loopbaanoriëntatieMeer weten over AMN Aansluiting PO-VO?Wil je meer weten over AMN Aansluiting PO-VO of ben je benieuwd wat AMN verder voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Aanbieding AMN Aansluiting PO-VOAMN biedt je het product AMN Aansluiting PO-VO Groep 7 vanwege de gevolgen van de Corona crisis tegen kostprijs van € 12,50 per leerling aan (normale prijs 25,00 per leerling). Dit aanbod geldt tot 31 oktober 2020. Als je je bij aanmelding óók inschrijft voor de AMN Eindtoets 2021, dan krijg je AMN Aansluiting PO-VO Groep 7 dit jaar helemaal gratis!

AMN BV
De Wetstraat 1
6814 AN Arnhem
026 3557333
info@amn.nl

Support
  • Helpdesk
  • Veelgestelde vragen
  • Contact