AMN logo
Onderwijs
Primair
onderwijs

Instrumenten voor
het middelbaar
beroepsonderwijs


Kenniseconomie of niet, onze maatschappij kan niet zonder vakmensen. Op het mbo is de doelgroep breed en divers: van kwetsbaar tot zeer zelfstandig. AMN ziet graag dat de student op de juiste plek terechtkomt en hier blijft. AMN biedt verschillende instrumenten om de student op de juiste wijze te begeleiden en daarmee uitval te voorkomen.

AMN Talentscan

De AMN Talentscan is een psychologisch assessment om de persoonlijkheid, capaciteiten en competenties van de student in kaart te brengen. Antwoorden op vragen als: wie de student is, welke begeleiding het beste bij hem/haar past en waar zijn/haar talenten liggen komen duidelijk naar voren in de rapportage.
AMN Beroepsbeeldtests

Een ander een goed instrument om uitval te voorkomen, is de beroepsbeeldtest. Ook al past de opleiding qua niveau goed bij de student, een verkeerd beeld van het beroep vergroot de kans op vervroegd uitval. AMN biedt gerichte beroepsbeeldtests op veel verschillende opleidingen. Hiermee wordt onderzocht of het beeld, dat iemand bij een beroep heeft, realistisch is.
AMN Test Technisch Inzicht

De AMN Test Technisch Inzicht meet welke kennis al bij de student aanwezig is, maar ook of de student aanleg heeft om zich de stof snel eigen te maken. Daarnaast wordt vastgesteld of de student écht interesse heeft in techniek.
AMN Taal- en Rekentoetsen

AMN biedt toetsen om het niveau op bijvoorbeeld taal (Nederlands en Engels) en rekenen te bepalen. Je ziet hiermee snel aan welke onderdelen extra aandacht moet worden besteed. Door de toetsen regelmatig in te zetten helpen de heldere voortgangsrapportages het leerproces op detailniveau in beeld te brengen.
AMN biedt instrumenten speciaal voor het middelbaar beroepsonderwijs. Al meer dan 20 jaar.

Meer weten over de AMN Instrumenten?

Wil je meer weten over de AMN Instrumenten of ben je benieuwd wat AMN verder voor jouw onderwijsinstelling kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

AMN BV
De Wetstraat 1
6814 AN Arnhem
026 3557333
info@amn.nl

AMN is ISO-gecertificeerd
Support
  • Helpdesk
  • Veelgestelde vragen
  • Contact