AMN logo
Onderwijs
Primair
onderwijs

Assessments voor
re-integratie


AMN biedt complete assessments aan op het eigen niveau en in de eigen taal van de deelnemers. De AMN Talentscan brengt capaciteiten, persoonlijkheid, motivatie en competenties in beeld. De rapportage geeft daarnaast inzicht in de benodigde begeleidingsstijl voor de deelnemer zodat hij zijn (re)integratiedoelen kan behalen.

Speciaal voor de integratie van nieuwkomers heeft AMN een Arabische variant van de AMN Talentscan. Dit assessment is vertaald door moedertaalsprekers in het Modern Standaard Arabisch. Door de gebruikte methodologie is het assessment cultuurneutraal. Daarnaast is veel zorg besteed aan het geschikt maken van de test voor de doelgroep. De vertaling is gecontroleerd door psychologen met ervaring met de doelgroep. Een tweede controle is gedaan door een bekende Arabist verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

Analfabetisme

We hebben bewust gekozen voor een test waarin beheersing van taal noodzakelijk is. Dat legt analfabetisme eerder bloot en geeft de mogelijkheid persoonlijkheid en motivatie te meten. De test is overigens zo min mogelijk “talig” en sluit qua taalgebruik aan bij het cognitieve niveau van de test.

Rapportage

Het assessment kan door de deelnemer in het Arabisch worden afgenomen, waar de rapportage in het Nederlands (of desgewenst in het Engels of Duits) gegenereerd wordt. Voor kandidaten is er een eigen rapportage beschikbaar in het Arabisch. Zodoende kunnen begeleiders de resultaten altijd in een gewenste taal lezen. Ook resultaten van groepen kunnen eenvoudig worden gegenereerd.

De online talentscan van AMN laat zien op welk niveau een kandidaat kan werken en denken. Van mbo niveau 1 tot en met academisch. Competenties van kandidaten worden vergeleken met profielen van alle denkbare beroepen. Als u weet wat de hoogst genoten opleiding is geweest in het land van herkomst, vergelijkt de test de kandidaat met anderen op dit niveau. Hiervoor is het niet noodzakelijk een diploma te overhandigen.

Match talent aan vacatures

Het competentieprofiel van de kandidaat wordt vergeleken met de functie-eisen. U krijgt vervolgens te zien wie het best past bij de vacature.

Het omgekeerde is ook mogelijk. U wilt weten in welke richting u het moet zoeken voor een kandidaat: De TalentMatch rapportage geeft inzicht in welke domeinen en beroepen het best bij elke kandidaat passen. Zo kunt u gericht op zoek naar een passende baan of opleiding.

Afname van de AMN Talentscan duurt gemiddeld 2 uur, ongeacht het niveau van de deelnemer. Alle resultaten zijn direct na de afname beschikbaar. De test kan op locatie of thuis worden afgenomen.
AMN BV
De Wetstraat 1
6814 AN Arnhem
026 3557333
info@amn.nl

AMN is ISO-gecertificeerd
Support
  • Helpdesk
  • Veelgestelde vragen
  • Contact